O FIRMIE

 smak tradycji od lat

Zakład przetwórstwa mięsnego Jerzy Gawrycki w Bielawie prowadzi działalność produkcyjną i handlową od 1990 roku. Początki działalności produkcyjnej miały charakter rzemieślniczy, natomiast obecnie firma jest przedsiębiorstwem o średniej wielkości, oparta w dalszym ciągu o biznes rodzinny. Od roku 2000 produkcja przebiega w  nowoczesnym  obiekcie wyposażonym w kompletny  park maszynowy niezbędny do produkcji mięsa
i wędlin.  Spełnienie standardów higienicznych  i organizacyjnych w firmie umożliwiło uzyskanie zatwierdzenia do handlu na rynkach europejskich.

Realizowane są wieloletnie umowy na dostawę polskiego surowca,
a wykorzystywane technologie opierają się o najnowszą wiedzę specjalistyczną. W zakładzie produkcyjnym oraz sklepach firmowych zatrudnionych jest około 100 wykwalifikowanych pracowników.

W ofercie firmy znajduje się blisko 300 różnych asortymentów mięsa i wędlin. Przetwórstwo i  handel  dotyczy  mięsa wieprzowego, wołowego oraz drobiowego.

Sprzedaż mięsa i wędlin odbywa się poprzez sieć sklepów firmowych
i patronackich działających  na lokalnym rynku. Jednakże w planach firmy jest ekspansja sprzedaży na terenie Dolnego Śląska.

W strategii firmy istotne do realizacji cele to konkurencyjność na lokalnym rynku, szczególnie w odniesieniu do handlu sieciowego, staranna realizacja każdego zamówienia oraz dbałość o najwyższą jakość produktów
z uwzględnieniem bezpieczeństwa zdrowotnego żywności.

Jakość

Smak

Tradycja